Epäsuoran valaistuksen hyödyntäminen

Valaistuksen heijastaminen esimerkiksi katon tai seinän kautta tekee valosta pehmeämpää ja miellyttävän kodikasta. Tässä tekstissä käsitellään epäsuoraa valaistusta.

 

Sisustusvalaistuksella tarkoitetaan paljon muutakin kuin vain tyylikkäästi muotoiltuja sisustusvalaisimia. Esimerkiksi epäsuoraa valoa voidaan hyödyntää sisustuselementtinä, jolla entisestään korostetaan muun sisustuksen parhaita puolia.

 

Epäsuoralla valaistuksella tarkoitetaan sitä, kun varsinainen valonlähde ei ole näkyvillä, vaan valo heijastetaan tilaan pintojen kautta. Seinästä, katosta tai huonekaluista heijastettu valo valaisee huoneen pehmeästi ja miellyttävästi ilman häikäisyä.

 

Siinä missä normaalissa sisustusvalaisimessa tekniset ominaisuudet valitaan lampun valinnan kautta, epäsuorassa valaistuksessa myös heijastettava pinta määrittää lopputulokseen. Valaistavan pinnan väri ja heijastavuus vaikuttavat näkyvän valon määrään sekä värilämpötilaan.

 

Epäsuoralla valaistuksella mm. huonekalut, seinät, katto, portaat tai kylpyhuone voidaan saada heräämään henkiin. Etenkin suoraa ja epäsuoraa valoa kerrostamalla saat luotua tilaan syvyyttä ja näyttävyyttä.

 

Tavoitteena ei tarvitse olla tasaisesti valaistu huone, vaan erilaisten mielenkiintoisten yksityiskohtien korostaminen ja luominen eri valonlähteiden avulla.

 

Valojen kerrostamista käsitellään lisää seuraavassa tekstissä, jonka voit lukea tästä. Ennen eteenpäin siirtymistä pysähdy hetkeksi miettimään, miten voisit hyödyntää kodissasi epäsuoraa valaistusta. Millaisia yksityiskohtia haluat sisustuksessa korostaa valon avulla?

 

Tutustu sisustusvalaisintarjontaamme painamalla tästä!